Beneteau Sense 50

Jag vet inte hur jag kunde missa denna båt. Segel och paddel skrev om Sense 50 för nästan ett år sen.

Bilden till vänster är en Beneteau Sense 50 som är Beneteaus senaste serie. För tillfället finns det två båtar i serien, en 43 och en 50 fotare.

Jag har inte riktigt bestämt mig om jag gillar utseende eller inte. Däremot tilltalar inredning mig, ialla fall 50 fotaren. Hoppar man över ”hytten” som nås från sittbrunnen så hår båten gigantiska stuv möjligheter. Jag gillar 3-hytts varianten även om jag eventuellt skulle sakna den lite mer avskilda förpiken som en de flesta båtarna får.

Med förållandevis låga fribord och en låg sittbrunn får man både kontakt med vattnet och med ruffen vilket är helt klart intressant. Det som verkar häftigt när man ser nedanstående film är hon verka segla rätt torrt ändå. Båda nedanstående filmerna är det Yachting World som har producerat.

Båten har även Beneteaus Dock&Go system vilket är minst sagt revolutionerande.

Nedan är ett gäng bilder, klicka på en liten så kan du bläddra framåt bland alla bilderna.

Som sagt jag måste se båten i verkligheten innan jag kan komma fram till om jag gillar designen eller inte, men en sak som är säker det känns modernt. Tror jag…

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *