Blur om Watski 2star

Spirit på Utö, Bild: blur.se

Baltic 50 Spirit, är hon inte vacker! Läs mer om Blur Peters Watski 2star ombord på skönheten.

Målet var att segla båten så fort vi kunde, inte ge bort någonting, ha förbannat kul och se hur långt det räckte.

Det verkar ha varit en segling med stor variation.

Jag har en tydlig bild av den första köraren. Jag står till rors när farten ökar och fördäcket fylls med vatten då fören trycks in i vågen framför. Jag vänder mig om och skummet ryker från vågtopparna. För sent. Loggen visar 18.4 knop och jag hinner se 35 knop på vindmätaren innan jag smäller i autopiloten och kastar mig fram för att få ner spinnakern. Otroligt nog kommer den ner utan skador och vi pustar ut i brunn. Inte riktigt som planerat.

Se mer av Peters vackra bilder på flickr.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *