Byte av axeltätning

Axeltätning

I samband med att backslaget var demonterat för byte av kona, så passade jag på att byta axeltätningen. Den gamla började visa ålderstecken och det är en sån detalj ombord som inte får gå sönder. Jag valde att montera en ny oljesmord axeltätning precis som tidigare var monterad.

Att byta axeltätning visade sig vara riktig enkelt. Först tömning av det kvarvarande oljan utan att spilla för mycket.

Sen släppte jag på slangklämmorna. Jag hade förväntat mig att det skulle vara riktigt knepigt att få bort den gamla slangen som hade suttit på plats i snart 25 år. Men den gled av mycket enkelt. Det visade sig att det var en mässingsbussning som var plastad i skrovet som axeltätningen satt på.

Jag gjorde först en provmontering av den nya slangen och den satt perfekt. Då tog jag bort slangen och satt på de nya slangklämmorna och monterade ihop. Hur enkelt som helst. Det som är kvar är att skruva fast slangen och fylla med växelhusolja.

I sista bilden kan man även se backslaget återmonterat. Det skall bli riktigt spännande att se om motorns gigantiska vibrationer är borta.

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *