Fallbox Isomat mast

På sikt vill jag ha en Code 1 ombord och jag tror att jag inte kommer kunna använda med befintliga fallbox till detta. Eftersom Code 1 skall vara på en egen rulle så tror jag att det blir för trångt vid förstaget upp i masten. Ni som har Code segel på rulle, hur ser det uppe i era master?

2 Comments

  1. Hej
    Jag har inte funderat på code zero,.. jag tycker genua 1 räcker rätt långt! Men jag hade en otrevlig incident i somras, vi hade en underbar spinnacker seglig i ca 6 m/s från södra Ornö med ökande vind, men när spinnen är uppe är det ju inga problem, men en bit upp på Kanan tycket jag att det var dags att ta ner, då blåste det nog närmare 10 M/s. då visade det sig att spinnfallet satt i beknip mellan förstag och Genuafall. jag drog så kraftig i spinnackern att min fru trodde att jag var på väg upp i riggen. till slut lyckades jag få ner Spinnacker, men var väldigt skärrad ( hade funderat en god stund på vart man skulle ta vägen när Kanan tar slut,…) Nu har jag köpt en bygel och popnitat som jag tänker nita fast ca 10cm ovan fallboxen, sedan shacklar jag fast ett block så att det kommer i höjd med spinnfallskivan i fallboxen. Du kanske kan göra på liknande sätt för en code zero ?

  2. Jag har monterat en extra fallbox ca 3 dm ovanför förstaget (7/8) Fungerar perfekt och ger den extra plats som behövs för code”rullen” framför förstaget.. Om man som jag har en fockbåt med hakar så är det toppen att kombinera med codezero på rulle framför focken.. Ps jag fegar även med strumpa på spinnaren, perfekt när man seglar själv eller på två.. två fallboxar(den gamla sitter kvar) gör ju att man kan ha dubbla spinnakerfall och snabbt byta till spinnaker från code utan att ta ned först! Lycka till, lite bilder finns att hitta på vår blogg..
    http://nf-magda.blogspot.se/2012/05/lyckat-mek-igen.html Lycka till;-)

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *