I vinter, Nya brytblock på däck

 

Ett av projekten i vinter som jag mest ser fram emot är att montera nya brytblock på däck.

Det kommer troligtvis att bli Spinlocks T38 eller Seldens 40mm serie. Sen måste jag funderara på hur många trissor jag kommer att behöva i framtiden. Jag vill ha möjligheten till både en Code segel och fock skot inhal och detta skall brytblocken klara av.

Just nu sitter det 4 per sida och det är för lite. Förmodligen kör jag en 4 och en 3 staplad på varandra för att få 7 trissor per sida. Måste fundera lite till, då innertaket så så jobbigt att ta ner så vill jag helst slippa göra om manövern.

Jag har inte sett Seldens i verkligheten  men jag gillar att de är kulagade.

Planen som det ser ut just nu

Styrbord:

Avlastare 1 – Storfall
Avlastare 2 –Cunningham
Avlastare 3 – Spinnakerfall
Avlastare 4 – Kick
Avlastare 5 – Dirk
Råtta 1 — Fock inhal SB

Babord

Avlastare 6 – Genuafall
Avlastare 7 – Rev 1
Avlastare 8 – Rev 2
Avlastare 9 – Uthall
Avlastare 10 – Code segel fall
Råtta 1 — Fock inhal BB

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *