Instrument placering – Albin Delta

Det finns två skolor när det gäller instrument placering i sittbrunnen på båtar utan ratt. Det ena är som bilden ovan alternativt infällt i skottet mot ruffen.

På min båt har tidigare ägare fällt in en Garmin 525 plotter i skottet. Detta är nog inget som jag hade gjort men det är en riktigt bra placering. Under min plotter skall det sitta en Garmin GMI 10 som skall monteras klart under helgen. Största nackdelen med placering på skottet är att det är lätt att någon sitter i vägen. Sen måste man måste sänka blicken något för att se displayen, men det tycker jag inte är ett lika stort problem.

Fördelen med placering på skottet är att det är lätt att nå knapparna, vilket är viktigt på ett multiinstrument och på en plotter.

Nackdelen med en instrumentbräda som bilden överst är att instrumenten hamnar långt från rorsman plus att om man kör med sprayhood uppe tar de mycket av sikten.

Vilket som är bäst är helt klart en personlig åsikt. Jag trivs med att instrumenten är lätttillgängliga.

1 Comment

  1. Hej! Vi har tagit bort instrumentpanelen och ersatt den med en liten panel i teak som sitter på ett grabbräcke i rostfritt. Panelen rymmer nu endast Nexusinstrumenten och kompassen. Den gamla panelen skymde alldeles för mycket.

    Bilden är från en annonsbild på vår båt. Det var förra ägaren som tog bilden. Det är vår båt som också har den vita bänkskivan i pentryt 🙂

    //Stefan

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *