Kaskad till akterstag påbörjad

Igår kväll fick jag lite tid över för att börja splitsa första delen till kaskaden till akterstaget. Blir riktigt spännande om ett par veckor  att se om måtten jag tog i höstas stämmer. Den 29 april är det sjösättning och påmastning. Tills dess skall jag också ha monterat de nya fästen för akterstaget.

Tanken att det blir 48x utväxling på akterstaget.

Akterstaget kommer att bestå av följande:

 • 1 st 5 mm dyneema med 50mm Rutgersson enkel block (längd ca 4m)
 • 1 st 5 mm dyneeema med 50mm Rutgersson enkel block (längd ca 3,5m)
 • 1 st trissa med 6x utväxling (inledningsvis med orginalblock och 10mm tamp)

 

3 Comments

 1. Hej
  Tack för en intressant blogg. jag har själv en Delta och håller på med samma procekt med akterstaget. Har köpt grejorna men skall montera i helgen. Har du några tips om monteringen av de aktre fästpunkterna?
  /Ulf

  1. Jag har tänkt att ta bort en vagnbult per sida (de som håller ihop däck med skrov) och ersätta dem med en öglebult. Har dock bestämt vilken jag byta, förmodligen blir det bulten närmast pushpit infästningen på varje sida. Jag återkommer med biler. Blir väldigt spännande och se om jag i huvudtaget får ut bulten.

   1. Hej
    Jag satte ölgebulten i pulpitfästet, tänkte att det nog stärler upp lite. Inga problem att få ut bulten, men inte så kul att åla in bakom diseltanken.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *