Ny Gummijolle

AQ 230 LightNär man seglar med småbarn så handlar det mycket om att hitta på saker att göra. En gummijolle införskaffades förra året som skall fylla tre syften.

  1. Transport till land när vi ligger på svaj
  2. Leksak för barnen (och pappa)
  3. Börja lära barnen hur man hanterar en båt

Det finns för och nackdelar med gummijollar, till exempel är de lätta att transportera men bromsar mer när man tar dem på släp. Största fördelen är tycker att den är som en jättestor fender vilket är bra när barnen om nåt år skall börja använda den själv.

Vi ville ha den lättaste möjliga båten för vi tänker ta den till och från båten regelbundet. Vi tänker också förvara den ouppblåst  vilket också gör det viktigt att den är lätt.

Den lättaste gummijolle (som man kan montera en motor på) som jag har hittat var AQ 230 Light Airdeck som säljs bland annat på SeaSea. Den väger 18,5 kg och kan med lätthet lyftas och bäras på ryggen när den ligger i sin väska. Den har en uppblåsbar durk vilket är inte det bästa men dock det lättaste.

Båten testas i augusti förra året och jag återkommer i ett senare inlägg.

Så här står det på SeaSeas hemsida:

Lättstuvad gummibåt 230cm med uppblåsbar durk. För max 2 personer och 4hk motor. Max last 350 kg. Levereras med aluminiumtoft, åror, pump, reparationssats och förvaringsväska. Färg mörkblå. Fick betyget 5 rattar & rekomendationen ”Bra köp” i praktiskt båtägande nr 2-2012.

SONY DSCSONY DSC

 

gummijolle-3

4 Comments

  1. På NFen finns plats för en liten jolle på fördäck.. Man vill ju inte gärna pumpa upp och tömma varje dag på semestern, och som sagt lite segt att ha den på släp..

    Sail on!

  2. Nja, såg den på mässan, men vad jag kunde se finns ingen uppblåsbar köl vilket jag tycker är nödvändigt när den släpas efter båten.

  3. vi köpte quicksilver 240..på sea-sea, lite klena åror men för övrigt bra och lät, med längsgående uppblåsbar köl. går fint i sjön och klarar så klart en lite snurra!

  4. och den får plats på fördäck om man vill tävla lite mot andra båtar på fjärden, även under semestern.. 😉

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *