Nytt värme utblås för toa och förpik

Albin Delta utblås värmare toaI samband med att vi installerade värmaren våren 2010 valde jag att bara installera 2 utblås, främst för att de 2 utblåsen var hyfsat enkla att montera. Nu visade det sig att det blev som väntat inte så varmt på toa och i förpiken. Så en av årets första projekt var att dra fram varmluftsrör fram till toa och montera ytterligare ett varmlufts utblås.

Detta visade sig inte vara helt trivialt då det fanns inget enkelt sätt att dra fram rören till den främre delen av båten. Det bästa hade varit att dra rören under pentryt på babord men det gick inte att på ett bra sätt dra rören till babordssidan av båten. Skrovet sätter helt enkelt begränsningarna. Då blev alternativet att dra rören vidare under dinetten på styrbord. Detta i sig är inget problem, förutom att i den främre delen av dinetten så återfinns även kompressorn till kylen. Vi skulle alltså behöva dra värmerören i samma utrymme. Enligt Thermoprodukter är detta ok om man isolerar värmerören vilket vi också har gjort.

På bilden syn var själva utblåset hamnade. Placeringen styrdes av att hitta ett ställe där vi kunde komma förbi förstärkningar som finns för skrov och huvudskottet.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *