Problem med pumpen

länspump kempax-1Något som jag upptäkte förra året var att länspumpen ombord funkar inte. Riktigt vad som är fel vet jag inte, den måste nog demonteras. Förhoppningvis är det bara membranet som är slut.

Pumpen som sitter i min båt heter Kempax och efter lite Google, så kommer jag fram till att Kempax köptes av Johnson Pumps och heter idag Viking Thrudeck. Enda skillnaden skall tydligen vara att pumpen nuförtiden är svart istället för vit. Rätt häftigt att en båtpryl ser precis likadan ut idag som för 30 år sen.

Viking säljs bland annat av Seasea och de har även reservdelar.

Nästa gång jag är i båten jag skall krypa in och demontera pumpen.Viking pump

6 Comments

 1. Bra att ha grej.. Jag bytte hand-länspump och satte även in en elektrisk länspump i fall det skulle börja läcka och båten ligger obevakad…

 2. Hej och grattis!
  Jodå, jag är en trogen läsare av dina inlägg..Deltaägare som jag är!

  Hälsar

  Jan

 3. Har demonterat pumpen, var lite knepigt att få bort, trångt! Blir spännande att återmontera. Har inte hunnit kolla på den ännu. Återkommer.
  Patrik

  1. Pumpen ligger i min källare och väntar på demontering. Har inte kommit längre än så tyvärr. 🙂

   Patrik

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *