Sjösatt och påmastad

 

Söndag den 29 april 2012 var årets sjösättning. Totalt skulle 15 båtar sjösättas på klubben och vi var färdiga innan lunch. Undertecknad hade ansvar för att sköta vinschen till slipvagnen vilket är en rätt soft uppgift, i alla fall på sjösättning.

Jippha sjösattes vid 10 slaget och påmastningen börjades vid ungefär vid 13. Ihop montering av masten gick bra förutom att jag saknade en bussning till en sprint till styrbords nedre spridare. Det slutade med att vi ”tillverkade” en bussning av en bränsleslang.

Påmastningen gick också bra förutom att när masten sänktes genom båten så fick handfatet inne på toa en liten kyss. Blir enkelt att fixa dock. Sen tappade skepparn en sprint till en vantskruv så en med fel dimension fick användas istället.

Under transporten från vinterhamn till sommarhamn slutfördes påmastningen genom att riggen sattes an preliminärt och all löpande rigg drogs ner till sittbrunnen.

Lite småfix är kvar innan båten är klar för semestersegling, bland annat måste mantåget monteras. Ett lite större projekt som skall göras under sommaren är nya fästpunkter till akterstaget.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *