Skön motorbåt – Firally

Firally-3

För mig är en segelbåt en hobby samt ett nöje och en motorbåt är ett verktyg. En motorbåt skall vara utrustad och byggd därefter. En motorbåt som jag skulle kunna tänka mig är en klassisk Firally.

Liknar mycket båtarna som användes på Vitsgarn, där jag gick i seglarskola under många år och arbetade också som ledare i tonåren. Båtarna, kallades för Minarb och användes som följebåtar av Ungdoms Förbundet Sverige Flotta i deras segelskola verksamhet. Jag tror att Minarben har väldigt mycket präglat min syn på motorbåtar, det tillsammans med att min föräldrar har haft en Buster RS under 20 år.

Robusta och pålitliga båtar som inte kräver så mycket underhåll, så ska en motobåt vara i mina ögon.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *