Spricka i Isomat spridare

Min ena nedre spridare börjar bli lite svampformad och en liten spricka finns inne vid spridarfästet. Fick rådet av Benn´s att kapa spridaren vid hålet och borra ett nytt hål.

Jag får se om jag gör det i år. Jag tror nämligen att sprickan har varit där sen jag köpte båten och den har inte blivit större. Nu har jag tagit lite bilder för att kunna jämföra i höst och se om det har blivit värre.

Blir det riktigt illa kan man tydligen köpa nya spridare i form av råämnen som man får kapa i rätt längd och vinkel och ta upp nya hål.

Bilderna finns nedan.

Albin Delta nedre spridare

Albin Delta nedre spridare

Albin Delta nedre spridare

Albin Delta nedre spridare

 

2 Comments

  1. Hej!

    Jag tycker att de där sprickorna ser lite för stora ut. En enkel insats är att borra ett tre millimeters hål i spetsen på sprickan. Det minskar risken att sprickan sprider sig vidare. Googla efter stopphål spricka om du vill veta mer.

    ./stefan

    … som inte gillar att masta av under gång. Har inte gjort det själv men sett andra.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *