2-3 års plan

 • Montera däcksutsug toa
 • Bygga nya nergångsluckor med ljusinsläpp och ventilation
 • Beställa ny Sprayhood (mörkblått) med 3 bågar i rostfritt med tillhörande sittbrunnstält
 • Köpa nytt storsegel
 • Köpa 110% fock
 • Köpa Code One försegel

Klart

 •  Måla ”rött” (snobbrand och vattenlinje) mörkblått
 • Montera peke
 • Byta brytblock på däck
 • Beställa nytt Rullgenuakapell (mörkblått)
 • Beställa nytt Storsegelkapell (mörkblått)
 • Ny autopilot
 • Köpa NMEA 2000 -> Wifi omvandlare
 • Köpa och montera batteriladdare

8 Comments

 1. Jag är imponerad av alla dina projekt på kort och lång sikt!

  Jag tänker tillbaks på allt jag gjort på min delta och försöker prioritera vad som betytt mest,…

  1) Landgångspeke med kassetstege, det går inte förneka att Delta har höga fribord, och att hoppa ner på en flytbrygga eller klippa kan vara äventyrligt, framförallt fru och barn har uppskattat den, men jag måste erkänna att jag själv också uppskattar den.

  2) lazyjacks

  3) nytt storskotsystem! de gamla orginalblocken snurrade knappt,.. ny block gjorde under! på samma tema jag bytte brytblocken på rufftaket, det gjorde det mycket lättare att hissa segel.

  4) självkotande winchar

  5)portlight på toa, både ljus och ventilation!

  6) kompressorkyl och ny solcell med smart regulator, innan var batterierna nästan alltid tomma,..

  7) navigator, ny för i år, men jag är frälst efter första seglingen

  8) röd vattenlinje, ja la ner otroligt mycket jobb på att fixa till vattenlinjen som var delad med en vit linje i mitten, allt i sorgligt skick, jag slipade och målade rött, fick det hyfsat, men trots allt är det bara kosmetika,…knappt värt insatsen,…

  9) sedan är det mest reparationer,…

  10) dieselvärmare som varit trasig sedan jag köpte båten,..jag har aldrig känt stort behov av värmare, Deltan är ganska väl isolerad och vi har sällan frusit,…så jag är lite fascinerad att det var ditt första projekt,..alla prioriterar vi olika,…

  1. Hej Håkan

   Tack för din kommentar. Du verkar ha genomfört en hel del projekt du också.

   Det här med portligt på toa är jag intresserad av. Har du några bilder eller beksrivning på hur du har gjort?

   /Patrik

   1. Hej
    jag skrev på Delta forumet om erfarenhet, tyvärr inga bilder. Jag skall försök fixa.
    Det var klart traumatiskt att sätta sticksågen i båten !

 2. Hej Patrik, Vi våndas fortfarande över om och var vi ska montera en plotter på vår Cumulus. Vi vill gärna ha en men har inte kommit fram till någon OK placering ännu. Lite roligt då att när jag sökte på google ”motera plotter i segelbåt” så kom din sida upp som en av dom första träffarna.
  Hur tänker du med plotterplaceringen? Den måste ju vara lättillgänglig och väl synlig samtidigt som den inte får vara i vägen för tampar eller gastar. Kanske skulle montera en pidestal och ratt för att ha någonstans att montera plottern?

  Per Ekblom

  1. Hej Per

   Som allt ombord på en båt så handlar det om att kompromissa, att hitta alternativ och möjligheter som är bäst eller i alla minst dåliga.

   Gällande plotter på en båt utan ratt så är tror jag att det viktigast är att plottern är monterad så att du når knapparna enkelt. Min erfarenhet är att man zoomar in och ut rätt mycket. Sen måste den sitta monterad på ett sätt så att den inte är i vägen.

   För min del så tog den förra ägaren beslutet att fälla in en Garmin 525 i skottet mellan sittbrunnen och ruffen. Jag hade kanske inte gjort detta själv, men det är en väldigt bra placering. Min ”besättning” har snabbt lärt sig att det är inte den lämpligaste platsen i sittbrunnen att sitta så jag ser inte det som ett problem.

   Ett alternativ är att man monterar en plotter på skiva som passar i nergångsluckan. Kan man montera den snyggt och dra kablarna på ett bra sätt så skulle det kunna funka. En Garmin GPSMAP 600 hade nog funkat som en sån lösning.

   Lycka till!

   /Patrik

   Lycka

   1. Jag köpte en TV hållare för 249 kr på Kjell och company som nu låter min navigator svänga fram runt hörnet vid nergångsluckan, se bilder på Albin Delta facebook sidan.
    Verkar helt utmärkt hittills! att kunna vrida den åt respektive sida är ytterligare ett plus! frågan är om den kommer att rosta sönder,… men 249 sek är ju inte för allvarligt,…
    RAMmount heter ett företag som gör marina hållare, men de kostar lika mycket som navigatorn,…

 3. Jag ser fram mot att få se ditt kopplingsschema för plinten i stuvfacket. Jag letade jordfel som en galning överallt i båten, det visade sig vara denna plint som var boven lanternor kyl och vissa lampor inne var döda. På min plint satt det en ”julgran” av påkopplade stiftkontakter,…
  hela granen hade trillat av,…

 4. Hej!

  Upptäckte precis din sida. Trevligt. Själv har jag Albin Delta
  S-132 med Yanmar 2 GM.

  JAg har elkopplingsscheman origianl om du vill ha det dig tillsänt. Försökte lägga ut det på albinddelta.com, men det verkar inte funka så bra att bifoga dokument.

  Själv är mitt helgprojekt att få igång en gammal Eperspächer som tyvärr används mycket sällan – eller rättare sagt nästan aldrig.
  Men tänkte att det vore bra om man vet att den funkar åtminstone. Blev inspirerad av ditt arbete!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *