Musik ombord

Jawbone JamboxJag har haft lite olika tankar angående musik ombord, allt från komplicerade system med flera förstärkare och högtalare till en enkel bra radio. Nu är jag inne på ett nytt spår. Jag har lite funderingar att bara ha en enkel batteridriven Bluetooth högtalare likt den på bilden ovan som är en Jawbone Jawbox. Nackdelen med dessa små högtalare är att de låter just som små högtalare.

Idag har jag en enkel provisoriskt inkopplad Class-T förstärkare som är kopplad till en par enkla högtalare som sitter fast på luckgaraget. Insåg sist jag var ute vid båten att bara ena högtalaren fungerade. Jag kände att inte riktigt att jag orkade felsöka och då började tankarna snurra om att förenkla systemet ombord. Nu är nuvarande systemet också rätt enkelt men det är en hel kopplingar och kabel inblandade.

Stora fördelen med en Jawbone Jawbox är att den drivs av sitt interna batteri och laddas med USB 5V och sådana laddare har jag ombord för att ladda telefonen. En trådlös högtalare kan både vara i sittbrunnen, i ruffen och även på klippan när man grillar. Klockrent!

Jag är också sugen på en Cambridge Audio Minx Go som jag tycker låter bättre, men har nackdelen att den laddas via 16V och då krävs omvandlare/inverter för att kunna ladda den ombord. Jag är lite allergisk mot ”Wall-warts” (transformatorer) och undviker dem om jag kan.

CambridgeMinxGowhite

Återkommer med vilken jag köper och en utvärdering.

 

1 Comment

  1. Rekommenderar jamboxen! Välj den större för fylligare ljud och bättre bas. Vi har den lilla som reseljud, fungerar helt perfekt! Jag kör med bil/båt stereo och fyra högtalare, låtergrymt bra i båten! Men drar lite ström såklart…

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *